Domácí játrová paštika s pomerančem a brusinkami

Suroviny

  • 300 g kachních jater
  • 200 g másla
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rohlík, nejlépe z předešlého dne
  • 100 ml mléka
  • 0,05 dcl pomerančového likéru
  • 1 pomeranč
  • brusinky
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky podle chuti

Postup

Kachní játra omyjeme a pokrájíme nadrobno. Cibuli a česnek nasekáme na malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme 50 g másla a orestujeme na něm cibuli a česnek do zlatova.
 
Mezitím si pokrájíme rohlík na čtverečky a namočíme jej do mléka. Poté do pánve přidáme játra a za stálého míchání smažíme na mírném ohni asi 7 minut. Poté játra podlijeme likérem a necháme vypařit alkohol.
 
Nakonec osolíme dle chuti a necháme zchladnout. Vychladlou játrovou směs rozmixujeme spolu s rohlíkem, 100 g másla, šťávou a nasekanou kúrou z poloviny pomeranče a kořenicí směsí na paštiku. Paštiku podáváme studenou, přelitou brusinkami.