Domácí játrová paštika s pomerančem a brusinkami
Suroviny
- 300 g kachních jater
- 200 g másla
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rohlík, nejlépe z předešlého dne
- 100 ml mléka
- 0,05 dcl pomerančového likéru
- 1 pomeranč
- brusinky
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky podle chuti
Postup
Kachní játra omyjeme a pokrájíme nadrobno. Cibuli a česnek nasekáme na malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme 50 g másla a orestujeme na něm cibuli a česnek do zlatova.
Mezitím si pokrájíme rohlík na čtverečky a namočíme jej do mléka. Poté do pánve přidáme játra a za stálého míchání smažíme na mírném ohni asi 7 minut. Poté játra podlijeme likérem a necháme vypařit alkohol.
Nakonec osolíme dle chuti a necháme zchladnout. Vychladlou játrovou směs rozmixujeme spolu s rohlíkem, 100 g másla, šťávou a nasekanou kúrou z poloviny pomeranče a kořenicí směsí na paštiku. Paštiku podáváme studenou, přelitou brusinkami.