Čokoládovo-kakaový dort z červených fazolí a mrkve
Suroviny
- 1 plechovka červených fazolí - propláchnout
- 2 mrkve - nastrouhat
- 1 bílek
- 2PL medu a sladidlo PECVA
- cca 60 ml vody (dle hustoty těsta)
- 60 g kakaa
- 40 g ovesné mouky
- 1 čl skořice
- 1 čl sody
- špetka soli
- 2 nízkotučné tvarohy
- 1 bílý jogurt
- 3 PL kakaa
- 40 g hořké čokolády
- 1 čokoládový SLIMBELL pudink
- 50 g lískových ořechů
- Zdravý den stevia kapky s příchutí čokolády nebo sladidlo PECVA
Postup
Připravené suroviny na korpus (tj. 1 plechovka červených fazolí, 2 mrkve, 1 bílek, 2 lžíce medu a sladidlo PECVA, cca 60 ml vody (dle hustoty těsta), 60 g kakaa, 40 g ovesné mouky, 1 čajová lžička skořice, 1 čajová lžička sody, špetka soli) společně rozmixujeme a středně husté těsto nalijeme do formy (o průměru 20 cm) vymazané kokosovým olejem. Pečeme asi 20-25 min na 180 °C.
Na krém smícháme tvarohy s jogurtem, přidáme pudink, kakao, nasekanou čokoládu a lískové ořechy a sladidlo. Krém necháme vychladit a poté jím potřeme upečený korpus.
Připravené suroviny na korpus společně rozmixujeme a středně husté těsto nalijeme do formy (o průměru 20 cm) vymazané kokosovým olejem. Pečeme asi 20-25 min na 180 °C.