Cizrnový salát s feta sýrem a koriandrem
Suroviny
- 240 g cizrny
- 4 cibule
- 5 polévkových lžic olivového oleje
- 4 červené papriky
- 250 g cherry rajčat
- 50 g kukuřice
- koriandr
- sůl, pepř
Postup
Cizrnu den předem namočte. Můžete ji nechat i naklíčit. Tímto naklíčením se následně po vaření velmi zlepší chuť cizrny i její stravitelnost. Vodu slijte a cizrnu dejte vařit do cca 700 ml vody.
Poté si nakrájejte cibule na proužky a orestujte je na trošce olivového oleje. Můžete je obalit v mouce, aby cibulka byla křupavá. Na větší kousky pak pokrájejte papriky a rajčata.
Smíchejte zeleninu s cizrnou, přidejte slitou kukuřici, dochuťte olejem, solí a pepřem a promíchejte s nasekaným koriandrem.