Chřest s omáčkou Sauce Gribiche
Suroviny
- 12 výhonků bílého chřestu
- 1 lžíce aceto balsamico
- 2 lžíce hořčice (nejlépe hrubozrnné dijonské)
- 1 cibule
- 1 kyselá okurka
- 10 kaparů
- pažitka
- estragon
- 1 vejce
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
Očištěný chřest uvařte ve vroucí osolené vodě al dente. Na omáčku si pokrájejte kapary, okurku, cibulku, přidejte hořčici a ocet, šťávu z citronu a zakápněte olejem. Vše vyšlehejte, aby se chutě spojily. Poté omáčku osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte bylinky posekané tyčovým mixérem na zcela drobné kousky. Vejce uvařte na tvrdo a pokrájejte na malé kousky.
Chřest podávejte přelitý omáčkou a zasypaný kousky vejce.