Celozrnný jogurtový koláč

Suroviny

  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1/4 hrnku hnědého cukru
  • 1/2 hrnku stévie
  • 2 kelímky bílého jogurtu Olma klasik
  • 50 ml vody
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1 práše do pečiva bez fosfátů
  • 3 hrsti malin
  • 1 hrst ovesných vloček

Postup

Celá vejce vyšleháme s cukrem a stévií. Poté přidáme do směsi oba jogurty, olej, vodu a mouku, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva. Těsto vymícháme dohladka a vylijeme jej do silikonové (popřípadě plechové vymazané a vysypané) dortové formy.
 
Zasypeme ovocem a navrch posypeme ovesnými vločkami. Pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 170 °C po dobu 35 minut.