Celozrnný jogurtový koláč
Suroviny
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 1/2 hrnku stévie
- 2 kelímky bílého jogurtu Olma klasik
- 50 ml vody
- 2 vejce
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1 práše do pečiva bez fosfátů
- 3 hrsti malin
- 1 hrst ovesných vloček
Postup
Celá vejce vyšleháme s cukrem a stévií. Poté přidáme do směsi oba jogurty, olej, vodu a mouku, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva. Těsto vymícháme dohladka a vylijeme jej do silikonové (popřípadě plechové vymazané a vysypané) dortové formy.
Zasypeme ovocem a navrch posypeme ovesnými vločkami. Pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 170 °C po dobu 35 minut.