Bulgurové karbanátky

Suroviny

  • 150 g (za sucha) bulguru
  • 500 g brokolice
  • 100 g jarní cibulky
  • 250 g žampionů
  • 100 g mrkve
  • 100 g hrašky
  • olej na potření pánve
  • sůl

Postup

Bulgur uvaříme ve slané vodě cca 10min. a necháme dojít pod pokličkou. Žampiony orestujeme na pánvi a přidáme k nim nasekanou jarní cibulku, rozebranou povařenou brokolici a najemno nastrouhanou mrkev. Vše smícháme s bulgurem, promícháme a zasypeme zahušťovací hraškou, podle potřeby dosolíme.

Rukou vytvoříme karbanátky, které pomalu propečeme na oleji na lehce potřené pánvi. Dle chuti můžeme podávat např. s rajčatovým salátem. Výborně také chutnají s jogurtovým dresinkem s česnekem apod.

Výživové hodnoty na 1 porci (6 ks): 301kcal

Bílkoviny: 18 %

Sacharidy: 73 %

Tuky: 9 %