Bulgurové karbanátky
Suroviny
- 150 g (za sucha) bulguru
- 500 g brokolice
- 100 g jarní cibulky
- 250 g žampionů
- 100 g mrkve
- 100 g hrašky
- olej na potření pánve
- sůl
Postup
Bulgur uvaříme ve slané vodě cca 10min. a necháme dojít pod pokličkou. Žampiony orestujeme na pánvi a přidáme k nim nasekanou jarní cibulku, rozebranou povařenou brokolici a najemno nastrouhanou mrkev. Vše smícháme s bulgurem, promícháme a zasypeme zahušťovací hraškou, podle potřeby dosolíme.
Rukou vytvoříme karbanátky, které pomalu propečeme na oleji na lehce potřené pánvi. Dle chuti můžeme podávat např. s rajčatovým salátem. Výborně také chutnají s jogurtovým dresinkem s česnekem apod.
Výživové hodnoty na 1 porci (6 ks): 301kcal
Bílkoviny: 18 %
Sacharidy: 73 %
Tuky: 9 %